ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a informat că profesorii de Religie care se înscriu în partidele politice ar trebui să se suspende de la catedră pe perioada în care îndeplinesc o funcție obținută politic.

Pe site-ul Arhiepiscopiei, la categoria Răspunsul Ierarhului, ÎPS Calinic îi răspunde unui sucevean care l-a întrebat ce părere are despre faptul că un profesor de Religie candidează la funcția de primar sau de consilier local din partea unei formațiuni politice, subliniind că „la ora de religie, profesorul trebuie să intre ca preotul în Sfânta Liturghie”.

„Bună ziua! Binecuvântați, Înaltpreasfințite Părinte! Mă numesc G. şi aș dori să vă adresez o întrebare. Este normal ca un profesor de religie să candideze la funcția de primar sau consilier local și să fie într-un partid politic? Ce părere aveți despre această situație?”, i-a transmis suceveanul Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților.

„Stimate domnule! Ca să nu amestecaţi lucrurile, este bine ca pe durata mandatului de primar sau om politic să renunţaţi la catedra de religie, ţinând cont şi de faptul că, la ora de religie, profesorul trebuie să intre ca preotul în Sfânta Liturghie. Doamne, ajută!”, a răspuns ÎPS Calinic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.