Un cetățean al județului Suceava i-a transmis Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților un mesaj prin intermediul căruia îi aduce la cunoștință faptul că preoții de la sate continuă să îi taxeze pe enoriași la înmormântări.

„Bună ziua! Am tot văzut articole în care ați spus că nu este taxă pentru înmormântări, dar cu toate astea la sate se practică. În octombrie a murit bunicul meu, iar după înmormântare rudele au întrebat preotul cât trebuie să dea și el a cerut 700 de lei.  Când i-au adus la cunoștință partea asta că nu există taxă, a spus că atât dau oamenii de obicei. Țin să menționez că de era să se ocupe bunica mea de înmormântare cu 800 de lei pensie nu știu ce ar fi făcut. În plus, nivelul de trai din satul respectiv e cam la limita existenței. O zi frumoasă!”, i-a transmis Ș.B. ierarhului.

De cealaltă parte, IPS Calinic i-a spus cetățeanului să îi spună care este parohia din care face parte pentru a putea verifica situația.

„Doamne, ajută! Vă rog să ne spuneți parohia despre care faceți vorbire, respectiv eparhia din care faceți parte. Vă mulțumesc!”, a spus IPS Calinic.

One Response

  1. Ianorel

    Binenteles toți preoții cer taxa de înmormântare. La văleni. Podgoria este la ordinea zilei. Fără taxă nu se poate. Acum trei săptămâni am trecut prin așa ceva. Cer de la obraz. Păcătoșii nu se mai satură

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.