Grupul de Comunicare Strategică dezminte informaţiile apărute în mediul online despre presupusul deces al ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

“Știrea este falsă. ÎPS Pimen este în viață”, precizează GCS, ca reacţie la o ştire publicată de site-ul altarulcredintei.md, cu titlul “ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a trecut la cele veșnice”.

De asemenea, și purtătorul de cuvânt al Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş a dezmințit informația.

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, este în stare gravă, intubat, pe secţia de ATI a Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală. ÎPS Pimen a fost transportat cu elicopterul de la Spitalul Judeţean Suceava la Bucureşti pe 20 aprilie, alături de un bărbat în vârstă de 47 de ani, intubat.
A fost un zbor de noapte despre care medicii SMURD Iaşi au spus că a fost o misiune deosebită pe care au făcut-o în ajutorul pacienţilor aflaţi în stare gravă, din cauza faptului că locurile la ATI în unitatea sanitară din Suceava erau la acea vreme insuficiente.
ÎPS Pimen a fost intubat vineri seara, după ce a suferit complicaţii pulmonare. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spunea, sâmbătă, la Iaşi, că Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor este în stare stabilă, dar medicii rămân rezervaţi, date fiind vârsta şi alte boli ale ierarhului.
ÎPS Pimen este în fruntea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor de 29 de ani.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.