Noul sediu al Primăriei comunei Dorna Arini a fost inaugurat și sfințit joi, 21 iulie. Slujba de sfințire a uneia dintre cele mai moderne clădiri administrative din județul Suceava a fost oficiată de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alături de un sobor de preoți.

Alături de primarul Andrei Mazăre, au fost și deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, precum și primarii Ilie Boncheș, Viluț Mezdrea, Gabriel Danciu, Tudor Zdrob, Dorin Rusu și Radu Ciocan, de la Vatra Dornei, Poiana Stampei, Cârlibaba, Fundu Moldovei, Crucea și Ciocănești, dar și fostul primar al comunei Dorna Arini, Ioan Moraru.

Edilul de la Dorna Arini le-a mulțumit acestora pentru prezență, dar și pentru susținerea constantă, primarii de la munte fiind recunoscuți după unitatea lor.

„Este un moment de bucurie pentru Dorna Arini pentru că am reușit să ducem un proiect frumos la bun sfârșit. Această investiție este foarte importantă atât pentru angajații Primăriei, care muncesc aici zi de zi, cât și pentru cetățenii comunei noastre, dar și pentru oaspeții ce ne calcă pragul. Proiectul acesta a început în vara anului 2018, când s-a semnat contractul de finanțare, iar în luna aprilie 2021 a fost semnat contractul de execuție cu firma SC Konlakrys Building din Dorna Arini. Un motiv de bucurie și mândrie pentru noi, întrucât putem realiza cu forțe locale proiecte importante pentru comunitate”, a spus primarul comunei Dorna Arini, Andrei Mazăre, care a adăugat că proiectul de modernizare a Primăriei din localitate a fost realizat cu fonduri europene.

Și pentru că în spatele acestei investiții nu stă doar munca unui singur om, primarul Mazăre a mulțumit întregii echipe, dar și fostului primar Ioan Moraru care a contribuit la modernizarea sediului Primăriei.

„Vreau să mulțumesc și domnului președinte Gheorghe Flutur care, din prima clipă, a fost alături de comunitatea noastră și a înțeles că Dorna Arini necesită o dezvoltare. Domnul președinte ne-a sprijinit mereu și a răspuns solicitărilor noastre și pentru asta îi mulțumesc!”, a adăugat primarul Mazăre.

Prezent la eveniment, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava a apreciat procesul de dezvoltare a localității Dorna Arini, menționând că și prin PNI „Anghel Saligny” urmează să fie implementate o serie de proiecte ce vor contribui la această dezvoltare.

„Este o bucurie să putem participa la inaugurarea acestei investiții importante pentru comunitate. Îl felicit pe domnul primar și îi doresc succes pe mai departe. Într-adevăr, Dorna Arini este o zonă deosebită, cu potențial economic și turistic, de aceea vă doresc cât mai multe inaugurări de proiecte. Consiliul Județean este în linie dreaptă cu Organizația de Management al Destinației Bucovina, iar intenția noastră este ca din această organizație să facă parte și administrațiile locale”, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă.

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor l-a asigurat pe primarul de la Dorna Arini de sprijinul său necondiționat, felicitându-l totodată pentru investițiile pe care le-a realizat în localitatea sa.

„Întotdeauna veți avea în mine un sprijin pentru că meritați acest lucru. Este o mare bucurie să fiu alături de dumneavoastră la inaugurarea acestei investiții impunătoare. Alături de Biserică și de Școală, Primăria reprezintă cartea de vizită a oricărei comunități și este extrem de important să fie frumoasă. Știu cât de multă muncă s-a aflat în spatele acestei investiții și  țin să vă felicit pe toți cei care ați fost implicați în acest proiect”, a spus deputatul sucevean.

Reamintim că proiectul de extindere, consolidare și modernizare a Primăriei din comuna suceveană Dorna Arini are o valoare de peste de un milion de lei plus TVA, fondurile fiind atrase prin GAL „Bazinul Dornelor”.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.