Sâmbătă, 30 aprilie, în casa primarului Violeta Țăran a fost sărbătoare, iar întreaga sa familie a trăit momente memorabile. Singurul său băiat, Cătălin, a devenit tată, iar momentul încreștinării Sofiei a fost unul deosebit din toate punctele de vedere.

Alături de tinerii părinți Lăcrămioara și Cătălin s-au reunit oameni sinceri care au împărtășit cu ei bucuria și emoția și au făcut din eveniment unul reușit.

Deloc întâmplător, Taina Botezului a fost săvârșită de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, ierarh de suflet pentru primarul comunei Berchișești, dar și de un impresionant sobor de preoți, cărora li s-au alăturat glasurile membrilor Coralei „Armonia”.

Alături de IPS Teodosie și de cea mai bună corală din lume a fost greu pentru cei care se aflau în Biserică să își stăpânească emoțiile, firești și speciale, de altfel.

Și, poate, nicio inspecție neprevăzută la Primărie, sau niciun termen de depunere a unui proiect la limită, nu i-au făcut inima să bată mai tare primarului Violeta Țăran ca momentul în care nepoțica sa a fost botezată.

Pe parcursul întregii slujbe, aceasta a fost copleșită de emoții, astfel că lacrimile din colțul ochilor au fost ca o mulțumire adusă Cerului pentru binecuvântarea de a fi și pentru binecuvântarea de a avea bucurii ce nu pot fi cumpărate. Extrem de naturală și modestă, Violeta Țăran a fost atentă la toate detaliile și a mulțumit fiecărui participant la eveniment în parte.

Eva Sofia a avut 7 nași, din mai multe domenii de activitate și din mai multe județe, printre aceștia numărându-se și Pr. Moroșan Cătălin din Constanța și deputatul PSD de Suceava George Șoldan.

„Bucuria Botezului este atât de mare încât este împărtășită de tot Cerul și de toți cei de pe Pământ: părinți, bunici, nași și rude. Această bucurie este pentru că se naște un nou fiu pentru împărăția Lui Dumnezeu și, iată, Sofia, cu acest nume frumos de înțelepciune este cel mai tânăr vlăstar al Bisericii noastre. Iubiți părinți, să luați aminte: în casa dumneavoastră trebuie să fie rugăciune, pace, armonie și dragoste. Vă felicit pe toți, pe doamna primar Violeta Țăran că a devenit bunică și vă doresc să aveți parte doar de bucurii”, a transmis IPS Teodosie.

Petrecerea dată în cinstea micuței Sofia a avut loc într-o locație pitorească din comuna Capu Câmpului, iar atmosfera a fost întreținută de Formația General Musik.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.