Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a afirmat că unii rpeoți, printre care și el, se deplasează folosind mașini de lux, însă acestea nu le aparțin, ci „se oferă”.

Într-un interviu acordat postului Radio Dobrogea, ÎPS Teodosie a explicat că mașinile de lux folosite de preoți, inclusiv de el, pentru deplasări, ”se oferă” și nu le aparțin.

„Da, sunt unii care lucrează și în afara preoției, și unora li se pune și această dorință, destul de deșartă, să aibă mașină mai de lux, mai scumpă. Și eu merg cu mașini din astea, dar nu-s ale mele. Se oferă! Că eu n-am mașină personală”, a explicat arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, potrivit Ziua de Constanța. ”Nu trebuie să rămâneți cu grija lor. Să purtați întâi grija dumneavoastră, că nu cred că vă afectează personal dacă unii preoți au mașini scumpe”.

ÎPS Teodosie consideră că preoţii trebuie să fie atenţi să nu exceleze în lux pentru că luxul nu este o virtute 

“E bine ca preoţii să fie atenţi să nu exceleze în lux pentru că luxul nu este o virtute. Luxul de multe ori este un păcat şi atunci să nu punem paravan unele slăbiciuni ale preoţilor şi îmi cer scuze în numele lor pentru că important este să…şi le mai atrag atenţia şi eu, pentru că trebuie să fim şi noi pe măsura poporului sărac şi să susţinem săracii poporului şi prin exemplul personal”, a explicat Arhiepiscopului Tomisului, potrivit observatornews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.