De Ada Constanda, Duminică, 09 mai 2021, 20:32. Ultimul update Duminică, 09 mai 2021, 20:49 După ce mai multe ONG-uri au făcut, sâmbătă, o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru afirmațiile controversate făcute de Arhiepiscopul Tomisului, pe 5 mai, cu privire la femei, Înaltpreasfințitul Teodosie a declarat, duminică, la Antena 3: „cine nu știe Sfânta Scriptură, trebuie să îl dea în judecată pe Dumnezeu”, potrivit G4media.ro.

Într-o intervenție avută duminică la postul Antena 3, ÎPS Teodosie a reacționat după ce a fost acuzat că discriminează femeile și a fost reclamat la CNCD de către Asociația VeDem Just.

Înaltul prelat a subliniat că afirmația potrivit căreia femeia naște în chinuri pentru că a păcătuit nu a fost o opinie personală, ci un citat din Sfânta Scriptură.

„Dacă cei de la CNCD vor să lupte cu Dumnezeu, rămâne să se lupte” Totodată, arhiepiscopul Tomisului a precizat că nu crede că va fi nevoit să dea socoteală în fața membrilor CNCD, care dacă „vor să lupte cu Dumnezeu, rămâne să se lupte”.

„Femeia văzând fructul interzis a luat și a gustat și, după ce a gustat ea, i-a dat și bărbatului său. Nu Adam a fost amăgit, ci femeia s-a făcut călcătoare de poruncă. Eu nu am spus nimic în plus, am vorbit din Sfânta Scriptură. Nu vorbesc de la mine, niciodată n-am păreri personale privitor la Teologie. N-am nicio părere proprie, toate sunt din Sfânta Scriptură și din Teologia autentică”, a declarat, la Antena 3, ÎPS Teodosie, citat de G4Media.

Femeile întrec pe bărbați în jertfă, femeile au cel mai mare rol pentru educarea copiilor. Nu am diminuat rolul femeii, am ținut niște citate. Cine nu știe Sfânta Scriptură, trebuie să îl dea în judecată pe Dumnezeu.

Arhiepiscopia Tomisului: „Sperăm că CNCD nu va realiza o premieră tristă pentru libertatea religioasă”

Cu puțin timp înainte de reacția lui Teodosie, Arhiepiscopia Tomisului a emis, duminică, un comunicat în care reiterează faptul că declarațiile lui Teodosie cu privire la femei nu reprezintă o opinie personală, ci sunt citate din Biblie, lucru pe care purtătorul de cuvânt al instituției, preotul Eugen Tănăsescu, l-a declarat și pentru Libertatea, pe 8 mai.

De asemenea, în comunicat, clerul și credincioșii Arhiepiscopiei Tomisului se întreabă dacă CNCD va sancționa, în premieră, un cult oficial, precizând că asta ar însemna, de fapt, sancționarea textului Bibliei și a teologiei Bisericii Ortodoxe Române. 

ÎPS Teodosie doar a explicat care este poziția teologică a Bisericii Ortodoxe Române, cu privire la imposibilitatea hirotoniei femeii, explicație din care presa a decupat afirmații interpretate în mod eronat ca fiind discriminatorii la adresa femeii. În concluzie, ÎPS Teodosie nu a făcut decât să repete învățătura teologică a Bisericii Ortodoxe Române.

„Noi, clerul și credincioșii Arhiepiscopiei Tomisului, sperăm că CNCD nu va realiza o premieră tristă pentru libertatea religioasă din România, și anume sancționarea textului Bibliei și a teologiei Bisericii Ortodoxe Române”, a mai transmis Arhiepiscopia Tomisului.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, joi după-amiază, la emisiunea „Dialog duhovnicesc” de la Radio Dobrogea, dacă nu este discriminare faptul că femeia nu are roluri importante în Biserică, aşa cum are bărbatul.

„Aceasta este femeia. Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă pentru că ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur că dacă n-ar fi fost păcatul, nu astfel s-ar înmulţit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeieşti care le-a zis înainte de păcat: creşteţi şi vă înmulţiţi şi stăpâniţi Pământul. Ei nu îşi cunoşteau intimităţile înainte de păcat, erau îmbrăcaţi în har strămoşii noştri şi atunci luaţi ceea ce v-am spus, femeii i s-a spus: «În dureri vei naşte fii». Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.

Sursa: Libertatea.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.