ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a transmis un mesaj, după ce pelerinajul la Sfânta Parascheva de la Iași a fost interzis.

„Sufletul poporului nostru este rănit, pentru că cel mai mare pelerinaj care aducea pace în sufletele credincioșilor care mergeau acolo la sfânta raclă iată este confiscat de cei care nu au credință. Numai cine nu înțelege a putut să facă așa ceva. Este o lipsă de credință și de afecțiune față de semenii noștri credincioși, care aveau dreptul să meargă acolo, să se apropie de sfințenia întruchipată, de sfințenia care are o istorie de alinare a înaintașilor noștri. În fiecare an, acest pelerinaj era așteptat. Am aflat că oameni chiar din străinătate au venit și anul acesta la pelerinaj și, din nefericire, nu pot să ajungă la sfânta raclă, neavând buletin de Iași”, a spus ÎPS Teodosie. 

„Aceste rigori, în cazul acesta, sunt de fapt niște pretexte. Cum nu se îmbolnăvesc cei din Iași nu se îmbolnăvesc nici cei din județul Vaslui sau din județul Suceava sau de la București care vin să se închine. Este o discriminare nemaiîntâlnită și eu încă nădăjduiesc, cum se exprimă și ÎPS Teofan, că încă nu e prea târziu să se relaxeze aceste măsuri atât de drastice, de parcă ar merge acolo chiar condamnați la moarte. Nu trebuie să exagerăm! Orice exagerare nu este de bun augur”, a adăugat ÎPS Teodosie.

„Sigur că are posibilități logistice ÎPS Teofan! Acolo sunt foarte mulți slujitori, ÎPS Teofan putea să organizeze foarte bine, are sute de călugări, sute de preoți, îi implica pe toți… Să știți că stăteau să asigure distanțarea fizică a pelerinilor! Au stat și la Suceava, când a fost înmormântarea vrednicului de pomenire ÎPS Pimen. A fost o disciplină acolo, așa putea să fie și acum. Și era un lucru minunat pentru credincioși, se mângâiau chiar în această stare grea în care ne aflăm. Sfânta Parascheva ar fi fost o întâmpinare de nădejde a credincioșilor”, a mai spus ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în dialog la România TV.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.