Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, dezleagă enigma din jurul impozitului pe cifra de afaceri.

Oficialul BNR a declarat marți că impozitul pe cifra de afaceri poate fi aplicat la firmele care nu creează valoare adăugată – de exemplu societățile mici, precum restaurantele.

„Ieri am fost năvălit la o conferinţă de presă pe probleme monetare despre probleme fiscale. Zic: dar de ce nu discutaţi cu specialiştii din Finanţe? Aceasta este puterea dialogului şi a acestor dezbateri pe care am venit aici să le aud. Impozitul pe cifra de afaceri merge la o firmă care nu creează valoare adăugată, nu are lanţuri multe de producţie. Nu? E la primul rând, acolo, jos. Cumpără ceva şi vinde altceva. Un restaurant, un birt, o firmă mică. Nu începi să iei mai multe produse şi…

Ce facem, îi impozitezi pe toţi? Aceasta a fost marea revoluţie a TVA-ului şi diferenţierea între impozitul pe vânzări (cum se numeşte în Statele Unite) şi TVA-ul din România”, a explicat Isărescu la o conferință de specialitate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.