Italia înăsprește din nou regulile menite să combată efectele pandemiei de COVID-19. În condițiile în care au fost înregistrate creșteri ale numărului de persoane infectate cu SARS-CoV-2, trei regiuni din peninsulă au trecu în zona roșie, majoritatea țării fiind în zona portocalie.

Regiunile în care se vor aplica restricțiile și care au fost introduse în zona roșie sunt Lombardia, Sicilia și regiunea independentă Bolzano. Aici populației i s-a impus să nu își părăsească locuințele dacă este posibil, cu excepția mersului la cumpărături de alimente, la serviciu sau pentru alte deplasări urgente.

Cea mai mare parte a țării a fost incluză în zona portocalie, informează DPA, potrivit Agerpres. Astfel, rămân deschide doar anumite supermarketuri, în timp ce cinematografele, barurile și restaurantele sunt închise. Mai exact, 70% din sectorul gastronomic italian a fost afectat.

Măsurilor au fost adoptate în contextul în care autorităţile italiene au înregistrat vineri 16.000 de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 477 de decese cauzate de COVID-19. Totuși, în ciuda numărului ridicat de cazuri de COVID-19, muzeele și expozițiile de artă din anumite regiuni vor rămâne în continuare deschise.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.