Consilierul pentru sănătate din cadrul Regiunii Lazio, Alessio D’Amato, a afirmat că „Guvernul trebuie să-i izoleze pe cei care sosesc din unele țări din Est”, potrivit Il Messaggero.

Consilierul a propus noi măsuri de prevenire în ceea ce îi privește pe cetățenii sosiți în Italia din unele țări est-europene, precum România și Bulgaria, unde numărul de infectări este deosebit de îngrijorător.

Carantină pentru cei care sosesc din acele țări est-europene unde numărul de cazuri noi este foarte mare, iar procentul de persoane vaccinate e unul scăzut”, a propus consilierul din Lazio.

Nu ar fi o măsură de discriminare, spune consilierul

Italia are relații intense cu România și Bulgaria, lucrători din națiunile respective sunt angajați în Italia în acordarea de asistență pentru persoanele în vârstă”, a subliniat D’Amato.

Nu ar fi o măsură de discriminare, a mai subliniat el, ci doar o măsură de precauție care trebuie implementată ‘în spirit de colaborare”.

Este necesară carantina pentru cei care sosesc din unele țări din Europa de Est, unde numărul noilor cazuri este foarte mare și procentul de vaccinare scăzut”, a mai spus el.

Din 2018, Alessio D’Amato este consilierul pentru sănătate și integrare social-sanitară al regiunii Lazio, din care face și capitala țării, Roma, scrie b1.ro, potrivit psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.