În perioada 21.11.2016 – 06.01.2017 Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava desfășoară acțiuni de control în cadrul Campaniei Naționale de verificare a respectării prevederilor legale privind securitatea și sănătatea în muncă la desfășurarea activităților cu articole pirotehnice.

Acțiunea este motivată de evenimentele grave petrecute în țară și în străinătate în anii anteriori, soldate cu mari pierderi umane și materiale care au avut ca și principală cauză utilizarea necorespunzătoare a articolelor pirotehnice, precum și înregistrarea unor cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin folosirea articolelor pirotehnice de către copii.

Conform prevederilor Legii nr. 126 din 1995 (republicată)  privind regimul materiilor explozive, pot desfășura activități cu articole pirotehnice  numai persoanele juridice care au obținut în prealabil autorizația din partea inspectoratului teritorial de muncă și a inspectoratului județean de poliție pe raza cărora își desfășoară activitatea.

Vânzarea articolelor pirotehnice se face numai de către persoanele juridice autorizate în acest sens și numai în locurile autorizate conform legii.

Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an, orice operațiune cu articole pirotehnice efectuate fără drept, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile F1 și P1 către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege (16 ani) și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni (categoriile F2, F3, F4, P2,  și T2).

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.