Creșterea unui animal de companie implică în primul rând responsabilitate. Ființele necuvântătoare sunt un izvor de iubire necondiționată, iar oamenii trebuie să înțeleagă că îngrijirea lor nu trebuie făcută superficial. Din contră, ele au multe nevoi asemănătoare nouă. De aceea, iată cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când ai adus în lumea ta un animăluț simpatic și drăgăstos.

  1. Animalele de companie au nevoie de hrană sănătoasă

La fel ca oamenii, animalele de companie au nevoie de hrană de calitate pentru a fi sănătoși. Este absolut necesară o mancare caini concepută special pentru a le satisface nevoile nutriționale. Același lucru este valabil și în cazul felinelor elegante, care trebuie să consume mancare pisici de calitate.

Trebuie să ai în vedere că nevoile alimentare ale animalelor pot fi foarte diferite. De exemplu, cățelușii au nevoie de hrană diferită față de câinii în vârstă. De altfel, animalele de companie cu probleme de sănătate pot necesita diete speciale. Resturile de la masa noastră nu sunt bune pentru câini și pisici, deoarece multe dintre alimentele pe care le consumăm, cum ar fi sarea, usturoiul și ceapa, sunt dăunătoare pentru ei și îi pot îmbolnăvi, iar unele se pot dovedi chiar fatale.

Mai mult, deși știm că nu poți rezista privirii blânde și rugătoare, ține cont că trebuie să-i oferi animăluțului tău strict cantitatea potrivită de hrană! Hrănirea excesivă sau oferirea de prea multe produse ar putea duce la obezitate, ceea ce declanșează, în consecință, multe probleme de sănătate, cum ar fi boli de inimă, de rinichi și multe altele. Așadar, dacă nu știi exact ce alimente sunt mai bune pentru animalul tău de companie, atunci cere părerea medicului veterinar.

  1. Animalele de companie au nevoie tot timpul de apă proaspătă

La fel ca noi, și animăluțele trebuie să fie hidratate. De aceea, asigură-te că umpli regulat castronul cu apă proaspătă și că acesta le este ușor accesibil. Amintește-ți să umpli vasul cu apă de cel puțin două ori pe zi. Micuțul tău prieten nu trebuie să bea apă stătută, deoarece aceasta poate dezvolta diverse bacterii, ceea ce îi poate da peste cap sistemul imunitar. 

  1. Animalele de companie au nevoie de mișcare

Îngrijirea adecvată a animalelor de companie include și un pic de sport. Exercițiile fizice sunt o parte importantă a sănătății mintale și fizice a animalului, mai ales pentru câini. Ceea ce unii consideră un comportament greșit la un animal de companie poate fi doar un semn de plictiseală. De exemplu, un câine căruia nu îi sunt satisfăcute nevoile de stimulare fizică și mintală poate să roadă papucii și pantofii din casă sau să distrugă canapeaua. Ține-l ocupat și astfel de incidente nu o să apară.

Mai mult, animalele de companie au nevoie de socializare, fie că este vorba de interacțiunea regulată cu propriul stăpân, fie că vin des musafiri acasă. Extinde-i orizonturile și îmbunătățește-i abilitățile sociale, pentru că și micuțul patruped are nevoie să experimenteze lucruri noi, dar în siguranță!

De asemenea, animalele sănătoase și agile trebuie să meargă anual la veterinar. Este esențial ca stăpânul să țină pasul cu vaccinurile, încă de când animăluțul este pui. Dinții curați și gingiile sănătoase joacă un rol important în sănătatea animalului de companie. Dacă prietenul tău blănos prezintă semne sau simptome de a fi bolnav, du-l imediat la veterinar sau la spitalul pentru animale, pentru a te asigura că primește îngrijire de specialitate.

 

Sursă foto: Pexels.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.