Actorii de la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” invită spectatorii sâmbătă, 3 septembrie și duminică, 4 septembrie, la spectacolul „Trenul de noapte”, după o piesă scrisă de Ioan Groșan, regia artistică Octavian Jighirgiu.

Prozator, eseist şi dramaturg, Ioan Groşan a devenit cunoscut prin publicarea a două volume de povestiri de excepţie, „Caravana cinematografică ”(1985) şi „Trenul de noapte ”(1989), cărţi de referinţă care au marcat o epocă şi care au făcut din autorul lor unul din cei mai importanţi prozatori ai generaţiei sale.

 

Octavian Jighirgiu este profesor de teatru la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași și regizor cu o bogată experiență.

Produs al unei conştiinţe postmoderniste „Trenul de noapte” invită spectatorul la o investigare a propriilor abisuri, drame interioare și a condiţiei umane. Conceput pentru un spațiu inedit, spectacolul oferă publicului șansa de a intra în lumea onirică a spațiului transtemporal, rupt de banalul cotidian, propunând o formă de metateatru.

Spectacolul va avea loc pe str. Nicolae Iorga nr.7, vizavi de Hotelul Residenz, între Gara Burdujeni și pasarela CFR.

Reprezentația va avea loc la ora 20:00.AFIS - Trenul de noapte

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.