Prefectul USRPLUS al județului Suceava, Iulian Cimpoeșu, a fost demis în ședința de Guvern de joi, 9 septembrie, alături de ceilalți prefecți și subprefecți USRPLUS din țară. Premierul Florin Cîțu a confirmat revocarea lor din funcţie în conferinţa de presă de după şedinţa de Guvern. Deciziile au plecat pentru publicare la Monitorul Oficial.
„Azi am avut şi eliberări de prefecţi şi subprefecţi. Nu sunt numiţi alţii în locul lor. Atribuţiile lor vor fi luate de subprefecţi”, a transmis Cîțu după ședința de Guvern.
Trebuie menționat că subprefectul Daniel Prorociuc va prelua atribuțiile prefectului, după ce Hotărârea de Guvern privind demiterea actualului prefect Iulian Cimpoeșu va fi publicată în Monitorul Oficial.
Cine este fostul prefect Iulian Cimpoeșu?
Iulian Cimpoeșu este angajat al Muzeului Național al Bucovinei și fost candidat la Primăria Șcheia al formațiunii politice demisionare care a fost numit în fruntea Prefectrurii Suceava în urma unui concurs „democratic” din partid. De-a lungul scurtului său mandat acesta nu s-a remarcat prin nimic pozitiv, ci, mai degrabă, printr-o serie de situații ciudate al căror protagonist a fost. De exemplu, o parte dintre primarii din județ nici nu îl cunosc.
O situație pe care Cimpoeșu NU a gestionat-o, așa cum ar fi trebuit să o facă un prefect adevărat, este cea a urșilor care amenință viața cetățenilor din zona de munte a județului Suceava. O altă situație care nu face cinste niciunui reprezentant al statului este cea privind repunerea în funcții a angajaților de la Serviciul de Permise și Înmatriculări Suceava cercetați de DNA, care aveau dosare penale pe rol, precum și situația dezatruoasă de la acest serviciu care continuă și în prezent.
Din categoria situațiilor dificile prin care a trecut județul nostru se numără și greva minerilor de la Crucea, unde prefectul Cimpoeșu nici nu s-a sinchisit să se deplaseze, ba chiar a indus în eroare opinia publică că totul se rezolvase, deși situația era în sensul opus.
Pe de altă parte, prefectul Cimpoeșu s-a făcut remarcat prin bâlbele pe care le rostea de fiecare dată când era invitat să ia cuvântul, sau prin faptul că nu era în stare să zică nici „Bună ziua”, dacă nu era scris pe o foaie. Ba mai mult de atât, de multe ori, acesta nu era în stare să aibă o părere personală despre evenimentul la care fusese invitat, recitând doar mesajul premierului și apoi plecând de la microfon (Vezi cazul de la Ziua Eroilor 2021).
Citește și:
Lasa un raspuns