Având în vedere faptul că în perioada următoare foarte multe persoane se vor afla în stațiunile turistice de la munte, jandarmii din cadrul posturilor montane vor asigura protecția turiștilor pe cele 5 pârtii de schi omologate din județ (pârtia Șoimul din orașul Gura Humorului, pârtia Drumul Tătarilor din pasul Mestecăniș și pârtiile Veverița, Parc și Dealul Negru din Vatra Dornei).

În scopul evitării unor situații nedorite în aceste zone, jandarmii montani vor acționa pentru respectarea prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 263/2001 privind amenajarea, omologarea, întreținerea și exploatarea pârtiilor și traseelor de schi pentru agrement.
„În acest sens, aducem în atenţie turiștilor respectarea următoarelor reguli :
– este interzis accesul pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement fără echipament adecvat;
– este interzisă coborârea pe pârtiile sau traseele de schi utilizând sănii, dispozitive improvizate sau alte materiale;
– alegeți traseul pe partie în funcție de nivelul de pregătire astfel încât să nu incomodați sau să puneți în pericol pe cei din fața voastră;
– oprirea pe pârtie este interzisă în zonele înguste sau acolo unde vizibilitatea este redusă. Daca ați căzut, trebuie sa va deplasați cât mai repede din acel loc, iar dacă doriți doar să vă odihniți sau să așteptați pe cineva, în niciun caz nu trebuie sa vă opriți în mijlocul pârtiei, pentru a nu-i incomoda pe ceilalți;
– respectați semnele și indicatoarele de pe pârtie, este valabil atât pentru cei care practică sporturile de iarnă, cât și pentru personalul administrativ de deservire”, transmis jandarmii montani.

De asemenea, turiștii trebuie să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor montani și să evite implicarea in conflicte de orice natură.

În cazul în care sunteți victima unui accident pe pârtia de schi sau martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială sau fapte de natură să tulbure ordinea și liniștea publică, adresați-vă direct echipajelor de jandarmi montani din zonă sau solicitați sprijin prin sistemul unic de urgență 112.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.