Marți, 17 octombrie, jandarmii suceveni din cadrul posturilor montane au efectuat un exercițiu de salvare-evacuare a persoanelor blocate în telescaunul situat în cadrul Pârtiei Dealul Negru din Vatra Dornei.

Echipele implicate în intervenție, au fost formate din câte 5 salvatori, fiecare dintre acestea având responsabilități diferite. Jandarmii montani au acționat de pe piloni, de unde s-au lansat spre telescaun. Salvatorii au montat un dispozitiv de coborâre pentru persoanele blocate în mijlocul de transport pe cablu, după care acestea au fost coborâte, pe rând, și apoi preluate de membri echipei situați în partea de jos a telescaunului, care i-au direcționat spre o zonă sigură. În cazul unor accidente, victimele sunt coborâte cu targa până la zona unde pot fi preluate de o ambulanță.

Pentru ca echipele de salvare-evacuare să intervină rapid și eficient, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, periodic, se planifică și se desfășoară acest tip de exerciții.
Pregătirea jandarmilor în domeniul montan se desfășoară la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.