În perioada 05-07 februarie a.c., activitatea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava a vizat menținerea și asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică.

Efectivele de jandarmi au acţionat în permanență pentru menţinerea unui climat de linişte, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor și faptelor antisociale, pentru respectarea legislaţiei de mediu şi a normelor privind ariile şi rezervaţiile naturale protejate, precum şi pentru informarea şi acordarea de sprijin turiştilor aflaţi pe traseele montane, pe pârtii și în stațiunile turistice.

O prioritate a constat în urmărirea respectării măsurilor adoptate pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Astfel, jandarmii suceveni au desfășurat activități de informare și verificare în spațiul public, fiind aplicate un număr de 72 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.300 lei, pentru nerespectarea restricțiilor de funcționare a operatorilor economici de alimentație publică, circulația nejustificată în intervalul orar 23.00 – 05.00 și nepurtarea măștii de protecție.

De asemenea, în acest weekend jandarmii suceveni au fost prezenți la datorie în zona râurilor și pe drumurile forestiere din județ, pentru a desfășura acțiuni de prevenire și combatere a pescuitului ilegal, dar și a faptelor ilegale în domeniul silvic.

Totodată, în cadrul misiunilor de ordine și siguranță publică au fost aplicate un număr de 42 sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.500 lei, ca urmare a constatării unor situații de încălcare a normelor de conviețuire socială.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.