Luni, 14 septembrie 2020, jandarmii suceveni au fost solicitaţi să intervină pentru îndepărtarea unui urs în zona comunei Grănicești.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava activitățile s-au desfășurat după ce doi localnici au semnalat, la orele 07.06 și 22.15, prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, prezența animalului în zona balastierei din localitatea Slobozia Sucevei – comuna Grănicești.
La fața locului s-au deplasat patrule de jandarmi, însă nu a fost nevoie de intervenția acestora deoarece ursul părăsise zona.
Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava recomandă cetățenilor luarea următoarelor măsuri pentru a preveni incidente nedorite şi pentru a evita producerea unor situaţii periculoase:
– Evitarea, pe cât posibil, a deplasărilor în zonele în care a fost semnalată prezența frecventă a urșilor;
– Deplasarea pe trasee turistice în grupuri mai mari;
– Să aibă grijă unde depozitează resturile menajere;
– Să nu hrănească animalele sălbatice, să nu se apropie de acestea pentru a le filma sau fotografia, să nu arunce cu pietre sau alte obiecte, să își păstreze calmul și să nu fugă;
– Să anunțe prin intermediul numărului unic 112 prezența urșilor în zonele locuite și să solicite sprijin în astfel de situații.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.