Deşi în ultimele zile doi suceveni au ajuns în arestul IPJ Suceava ca urmare a săvârşirii unor infracţiuni la regimul rutier, se constată faptul că în continuare unii şoferi nesocotesc legislaţia şi pun în pericol, prin comportamentul lor rutier, viaţa celorlalţi participanţi la trafic.

La data de 05 august, în jurul orei 10.20, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Milișăuți, în timp ce executa o acțiune pe linia reducerii riscului de victimizare prin producerea de accidente de circulație de către conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state, pe D.N. 2H, a procedat la oprirea în trafic a unui autoturism care se deplasa din direcţia Suceava către Rădăuţi, fiind folosite semnalele acustice şi luminoase.

Întrucât şoferul autoturismului a rulat încă aproximativ 200 metri cu autospeciala poliţiei în spatele său, fără a opri pe partea dreaptă a drumului şi nici nu dădea semne că intenţionează să facă acest lucru, s-a procedat la depăşirea acestuia pentru a-l determina să oprească. În acel moment, șoferul autoturismului a oprit pe acostament, autospeciala de poliţie fiind oprită în fața acestuia.

Poliţiştii deţineau date că şoferul care obişnuieşte să conducă acest autoturism este un tânăr de 23 ani, din municipiul Rădăuţi şi are permisul de conducere reţinut pentru săvârşirea altor infracţiuni la regimul rutier.

Cu ocazia procedurii de oprire în trafic a autoturismului, poliţiştii l-au identificat fără dubii pe acesta ca fiind conducătorul autoturismului, persoană care în trecut a mai fost cercetată în diferite dosare penale instrumentate la nivelul Poliţiei Oraşului Milişăuţi.

În momentul în care poliţiştii au coborât din autospeciala de poliției și s-au apropiat la 2-3 pași de autoturismul în cauză, tânărul a demarat în trombă pe lângă mașina de poliție şi s-a îndreptat cu viteză spre municipiul Rădăuți.

Deoarece în baza de date conducătorul figurează cu permis reținut, în cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede „obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană… al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule”, prevăzută de art. 335, alin. 2 Cod Penal.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia şoferilor că nerespectarea legislaţiei rutiere poate avea consecinţe tragice prin generarea unor accidente de circulaţie şi se pedepseşte inclusiv cu pedepse privative de liberate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.