EURES România dispune de 69 de posturi pentru lucrătorii calificaţi in domeniul hotelier – gastronomic, care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră în Germania, pentru care se va organiza selecție la Brașov în zilele de 27 și 28 august 2014, anunță printr-un comunicat de presă reprezentanţii AJOFM Suceava.

Potrivit sursei citate, Centrala de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor ZAV Bonn, împreună cu Marriott Hotel Frankfurt, oferă locuri de muncă pentru următoarele meserii: bucătar (18 posturi), ospătar/personal servire clienţi (15 posturi), recepţioner (15 posturi), ajutor în industria gastronomiei de sistem – McDonald’s şi Burger King (15 posturi) şi manager restaurant/personal serviciu organizare banchet (6 posturi).

Pentru ocuparea posturilor de bucătar, ospătar și ajutor în industria gastronomiei de sistem sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu şi cunoştinţe bune/foarte bune de limba germană (nivel A2 – B1/B2).

În document se arată că pentru posturile de recepţioner și manager restaurant/personal serviciu organizare banchet, angajatorii germani solicită persoane care au atât cunoştinţe foarte bune de limba germană, nivel C1 – C2, cât și cunoştinţe bune de limba engleză, nivel B2, precum şi calificare şi experienţă în domeniu. Angajarea se face pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 1 an, cu posibilitate de prelungire, în funcţie de angajator, începând cu luna septembrie 2014. Salariul oferit este de 1.400 – 2.200 euro brut/lună (în funcţie de tarifele în domeniu şi de zona în care se va desfăşura activitatea). Timpul de lucru este de 40 ore/săptămână, se lucrează în weekend şi de sărbătorile legale. Cazarea poate fi asigurată de către angajator gratuit/contracost (270 euro/lună), iar întreţinerea poate fi gratuită/negociabilă sau pe cont propriu.

Persoanele cu domiciliul în județul Suceava, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, strada Tudor Vladimirescu f.n., telefon 0230/523.279, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie. Înscrierea în baza de date se realizează pe baza următoarelor documente: cerere tip (se completează la sediul Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă); copie act de identitate sau pașaport (valabilitate minim 6 luni); C.V model Europass (cu fotografie) în limba germană (Lebenslauf); cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni); adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea Clinic sănătos/Apt pentru muncă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.