Muzeul Bucovinei Suceava desfăşoară în data de 20 mai 2017 activităţile din cadrul proiectul educaţional – concurs JOCUL MEDIEVAL ÎNTRE COMUNICARE ŞI ACŢIUNE.

Pe parcursul  zilei de 20 mai 2017, începând cu ora 11:00, la Cetatea de Scaun a Sucevei, echipe de liceeni suceveni se vor întrece în  probe şi jocuri medievale. Douăsprezece echipe, formate fiecare dintr-un băiat şi o fată, vor participa la probe cu specific medieval: alergatul cu sacul, mima, zaruri, dans medieval, tras de funie. Participarea la probe se face în costume medievale care sunt fi asigurate de Muzeul Bucovinei. Logistica necesară pentru desfășurarea tuturor probelor este asigurată de către Muzeul Bucovinei.

 „Promovarea patrimoniului cultural deţinut de Muzeului Bucovinei prin facilitarea accesului elevilor la activităţi de învăţare nonformală legate de istorie, acesta este scopul proiectului”, a declarat Emil Constantin Ursu, directorul Muzeului Bucovinei.

Primele trei echipe clasate vor fi premiate, pentru ceilalţi participanţi acordându-se diplome de participare şi legitimaţii de vizitare gratuită a obiectivelor Muzeului Bucovinei.

Colegii, părinţii, bunicii şi toţi cei interesați sunt așteptați să-şi susţină echipele favorite şi să petreacă momente de neuitat în Cetatea lui Ştefan cel Mare!