Jocurile de noroc pot aduce foarte mult profit, fie organizatorilor, fie câștigătorilor. În funcție de … noroc, cei care joacă, pot pleca acasă mai bogați. Este evident deci, de ce jocurile de noroc sunt tot mai populare în România, pentru că pot fi bani câștigați ușor.

Pentru a împiedica câștigurile ilicite ori măsluirea aparatelor, Serviciul Județean de Metrologie Suceava controlează regulat aceste aparate, înainte de a fi instalate în localurile și cazinourile din județ. Șeful serviciului, Vasile Chirileasa ne informează: „ponderea cea mai mare de aparate electronice se găsește în municipiul Suceava. Cu toate acestea, este foarte posibil ca mediul rural să dețină de fapt recordul la acest capitol pentru că serviciul pe care îl reprezintă, are obligația să controleze aparatele înainte de a fi instalate în anumite locații. Desigur, nici celelalte municipii din județ nu sunt mult prea în urmă, pentru că aparatele sunt din ce în ce mai căutate.”
Astfel, din controlul și taxele ce se percep pentru deținerea unui aparat de „păcănele”, se aduc la bugetul instituției mai mult de jumătate din veniturile acesteia. De pe urma controlului tehnic al mijloacelor de jocuri de noroc, la bugetul SJML Suceava s-au adunat 632.342 de lei, din totalul veniturilor de 1.18 milioane de lei realizate în 2015, informează Vasile Chirileasa, şeful Serviciului.
Potrivit acestuia, în 2015, realizările Serviciului au fost de 1.18 milioane de lei, mai mari cu 14% faţă de cele din anul precedent, acestea provenind din activităţile de etalonări-verificări metrologice; autorizări-atestări pentru supraveghere metrologică; inspecţii şi testări inopinate; control prin măsurarea produselor preambalate, precum şi din activitatea de verificare tehnică a mijloacelor pentru jocuri de noroc. „Solicitările pentru servicii metrologice şi tehnice sunt de la operatori economici şi persoane fizice din domeniul tranzacţiilor comerciale, reparaţiilor auto, utilităţilor publice, jocurilor de noroc şi de divertisment”, arată Şeful SJML Suceava.
Din controlul tehnic al mijloacelor de jocuri de noroc s-au adunat 632.342 de lei, respectiv cea mai mare parte a veniturilor SJML.
Iată cum jocurile de noroc au devenit, pe cale legală, o sursă bună de venit și în cazul Serviciului Județean de Metrologie Legală Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.