La data de 04 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Suceava au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală. În cadrul acţiunii au fost controlate mai multe societăţi care deţin şi exploatează aparate electronice tip jocuri de noroc.

În urma executării acţiunii au fost constatate 3 infracţiuni economice. De asemenea, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi a expertizării bunuri în valoare de aproximativ 7.200 lei, constând în 3 aparate de jocuri de noroc și 4 hard disk-uri.

Un tânăr de 27 de ani, din orașul Dolhasca, reprezentant al unei societăți comerciale, care deţinea un bar în localitate, avea instalate 4 calculatoare conectate la Internet pe care erau instalate diferite jocuri, acestea fiind puse la dispoziţia clienţilor în schimbul sumei de 2 lei/oră.

Din verificări, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul nu deţinea niciun fel de licenţă atât pentru programele instalate pe calculatoare, cât şi pentru jocurile existente pe acestea.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „promovarea de mărfuri pirat prin orice mijloc şi în orice mod’’ şi „reproducerea neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator în oricare din următoarele modalităţi: instalare, stocare, rulare sau executare, afişare ori transmitere în reţeaua internă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.