Casa Albă a confirmat că preşedintele american Joe Biden a fost de acord în principiu să se întâlnească cu omologul său rus Vladimir Putin, aşa cum a propus preşedintele francez Emmanuel Macron, cu condiţia ca Rusia să nu invadeze între timp Ucraina, transmite luni AFP.

Statele Unite „s-au angajat să continue diplomaţia până în momentul în care începe o invazie”, a declarat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Preşedintele Biden a fost de acord în principiu cu o întâlnire cu preşedintele Putin (…) dacă nu are loc o invazie„, a continuat Psaki.

Suntem, de asemenea, pregătiţi să impunem consecinţe rapide şi severe dacă, în schimb, Rusia alege războiul„, a adăugat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

În prezent, Rusia pare să îşi continue pregătirile pentru un atac la scară largă asupra Ucrainei foarte curând„, a avertizat Jen Psaki.

Agenda summitului va fi pregătită de secretarul de stat american Antony Blinken şi de ministrul rus de externe Serghei Lavrov în cadrul unei întâlniri programate să aibă loc joi, potrivit informaţiilor furnizate de administraţia prezidenţială franceză, informează agerpres.ro, potrivit psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.