Johannes Sturdza, moștenitorul familiei Sturdza, cel care a donat Ministerului Culturii Casa Vârnav Liteanu, i-a adresat o scrisoare de mulțumire ministrului Bogdan Gheorghiu.

Țin să-mi exprim mulțumiri pentru ducerea la bun sfârșit a donației conacului din Liteni.
Am avut șansa nesperată ca Dvs să arătați interes pentru acest obiect de patrimoniu și să acționați extrem de eficient pentru preluarea lui de către Ministerul Culturii.
Vă sunt recunoscător și pentru folosința pe care doriți să i-o dați: centru de formare a restauratorilor de artă. Este o inițiativă nobilă, onorantă și pentru donator.
Eu vă urez mandat sigur și stabil, pentru a realiza și alte obiective culturale pentru țară”, a transmis Johannes Sturdza.Clădirea de patrimoniu de la Liteni urmează să parcurgă un amplu proces de restaurare.

Clădirea de patrimoniu de la Liteni urmează să parcurgă un amplu proces de restaurare.

Aceasta va fi transformată într-un centru de pregătire pentru restauratori, coordonat de Institutul Național al Patrimoniului, care să contribuie la dezvoltarea și consolidarea meseriilor implicate în protejarea patrimoniului arhitectural, dar și la specializarea profesioniștilor din muzee și instituții de cercetare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.