Gheorghe Flutur şi Vasile Ilie au fost contestaţi la Tribunalul Suceava pentru a nu putea candida la Parlamentul României

În data de 26 octombrie 2012 scriitoarea şi publicista Angela Furtună a depus la Tribunalul Suceava o contestaţie la legea electorală împotriva preşedintelui PDL Suceava Gheorghe Flutur şi a fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie.

Sâmbătă 27 octombrie 2012, s-a judecat în regim de urgenţă contestația candidaturilor pentru Parlamentul României ale lui Gheorghe Flutur și Vasile Ilie în Dosarul nr. 12557/86/2012 deschis la Tribunalul Suceava, Secția Civilă. În instanţa de fond, Angela Furtună a formulat următoarele motivaţii pentru susţinerea contestaţiei: încălcarea gravă a legislației românești și a codului de integritate, faptele de corupție ale respectivilor candidaţi la Parlament, precum și asocierea în vederea săvârșirii de fapte penale și „spălarea” unor infractori, participarea la campanii de incitare la asasinat politic, inițiere de deturnări de bani publici și finanțare de la bugetul de stat a unor acte și fapte de cultură extremistă, dintre care unele antisemite.

În şedinţă publică, la ora 11,05, instanţa de judecată a respins cererea reclamantei ca nefondată, cu drept de recurs în 24 de ore.

Update 28 octombrie

Angela Furtună a făcut în data de 28 octombrie 2012 recurs la soluţia dată de Tribunalul Suceava. Recursul s-a judecat duminică la ora 12  de către Curtea de Apel Suceava, dar şi de această dată verdictul a fost respingerea cererii reclamantei ca fiind nefondată. Soluţia este irevocabilă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.