Începând cu data de 15 iulie a.c.  magistratul sucevean Cristinel Grosu a preluat funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Suceava pentru o perioadă de 3 ani de zile. Tânăr, în vârstă de doar 44 de ani, Cristinel Grosu a absolvit cu nota 10 la ambele probe susținute, respectiv testarea scrisă și prezentarea proiectului de management, fiind în același timp și singurul candidat la nivel național care a promovat cu notă maximă examenul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii.

Judecătorul sucevean Cristinel Grosu este nepotul președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, rudă pe linia surorii acestuia. Familia Grosu, este cunoscută la nivel local ca fiind o familie influentă în diferite medii de activitate încă din 2008, anul în care Gheorghe Flutur a câștigat primul mandat de președinte, după ce a fost ministru și senator de Suceava timp de alți 8 ani de zile. 

Din anul 2005, când Gheorghe Flutur a intrat în Guvernul României devenind ministru al agriculturii, mediului și pădurilor, judecătorul sucevean Cristinel Grosu a ocupat  diferite funcţii de conducere, respectiv şef Secţie Comercială şi Contencios Administrativ, şef Secţie Civilă, fiind în ultimii ani și vicepreşedinte al Curţii de Apel Suceava. 

Magistratul sucevean este judecător de la 1 noiembrie 1997, iar o perioadă de cinci ani a activat la Judecătoria Suceava. În cursul anului 2002 a promovat la Tribunalul Suceava, pentru ca în 2004 să devină judecător al Curţii de Apel Suceava, iar din 2005 promovat ca șef secție.

Cristinel Grosu susține că principalul său obiectiv este creşterea calităţii actului de justiţie prin creşterea calităţii hotărârilor judecătoreşti „Acesta este un deziderat major şi spun acest lucru din prisma faptului că hotărârile judecătoreşti sunt principalele mijloace de comunicare între instanţă şi societate. Obiectivul devine realizabil prin scăderea volumului de activitate, aspect care se resimte mai ales la nivelul Curţii de Apel şi la cele două tribunale din raza de competenţă. Din păcate, acest lucru nu se reflectă şi la nivelul judecătoriilor şi trebuie să analizăm ce trebuie făcut în această direcţie”, a declarat Cristinel Grosu.

Alte obiective vizate de noul preşedinte al Curţii de Apel Suceava sunt legate de finalizarea lucrărilor la noul sediu al Judecătoriei Rădăuţi, demararea lucrărilor la noul sediu al Judecătoriei Suceava şi realizarea de reparaţii capitale la Judecătoria Dorohoi din județul Botoșani.

Cristinel Grosu o va înlocui la conducerea Curţii de Apel Suceava pe judecătoarea Maria Andrieş, care a ocupat acest post pentru o perioadă de două mandate, respectiv 6 ani, în perioada iunie 2013 – iulie 2019.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.