Un nou pod peste râul Siret, care să lege judeţele Botoşani şi Suceava, va fi construit între localităţile Vârfu Câmpului şi Zvoriştea, a anunţat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Doina Federovici.

Potrivit sursei citate, noul pod este situat la kilometrul 22+859 de pe DN 29A.

Investiţia va fi realizată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, iar CJ Botoşani a emis deja certificatul de urbanism pentru acest obiectiv.

„Infrastructura judeţului, indiferent dacă este de interes naţional, judeţean sau local, este vitală pentru dezvoltarea zonei şi căutăm soluţii pentru modernizarea ei. Vrem să recuperăm timpul pierdut şi grăbim toate procedurile care ţin de noi. Este şi cazul podului de la Vârfu Câmpului, pentru care CJ Botoşani a emis cu celeritate Certificatul de Urbanism. Podul, care asigură legătura dintre judeţele Botoşani şi Suceava, trebuie să devină o prioritate în planul de investiţii al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere”, a afirmat Doina Federovici.

În prezent, podul existent prezintă probleme de siguranţă, traficul fiind restricţionat pentru autovehiculele cu o greutate mai mare de 7,5 tone pe osie. Podul, care are o lungime de 172 de metri şi o lăţime a părţii carosabile de şase metri, a fost construit pe grinzi metalice în 1933 şi nu a fost reabilitat sau modernizat.

Expertiza tehnică realizată în cadrul acestui proiect indică oportunitatea şi necesitatea construirii unui pod nou pe amplasamentul celui existent. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.