Suceava, unul dintre cele mai afectate județe de pandemia de coronavirus, se ridică, iar sucevenii, cei despre care vorbea o țară-ntreagă de rău, sunt un exemplu demn de urmat. Astfel, deși Curtea Constituțională a României a spus că izolarea, carantina sau internarea în spital nu sunt constituționale, oamenii responsabili din Bucovina au ales siguranța, înaintea oricărei alte decizii.

Dacă în toată țara oamenii infectați cu coronavirus au plecat din spitale pe bază de semnătură și apoi au generat, cel mai probabil, focare însemnate de COVID-19, la Suceava au înțeles că siguranța părinților, copiilor, fraților sau vecinilor este mai importantă și rămân internați în unitățile medicale până când testele sunt negative.

„La Suceava nu am avut externări la cerere. Cadrele medicale au reușit să se facă înțelese atunci când le-au explicat pacienților că pentru a pleca în siguranță acasă, trebuie să mai rămână în spital până la vindecare”, a declarat pentru SuceavaLive, directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, Dinu Sădean.

Curtea Constituțională a României a stabilit, la începutul lunii iulie, că articolele de acte normative privind internarea obligatorie şi carantina în timpul epidemiei sunt neconstituţionale pentru că sunt lipsite de claritate şi previzibilitate. Ca urmare a acestei decizii, peste 31.000 de persoane, unele infectate, au ieșit din izolare și carantină.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.