Județul Suceava va fi promovat anul acesta în cadrul a patru târguri importante de turism din Italia, Franța, Israel și Repubblica Moldova și asta după ce, în cadrul ședinței Consiliului Județean de miercuri, 25 ianuarie, deliberativul a aprobat un proiect de hotărâre în acest sens.

Este vorba despre proiectul privind „aprobarea participării județului Suceava, prin Consiliul Județean Suceava, în cadrul târgurilor internaționale de turism BIT (12 – 14 februarie 2023, Milano, Italia), IMTM (14 – 15 februarie 2023 Tel Aviv, Israel), MAP Le Monde a Paris (16 – 19 martie 2023, Paris, Franța) și Tourism. Leisure. Hotels (6 – 9 aprilie 2023, Chișinău, Republica Moldova)”.

Potrivit președintelui Gheorghe Flutur, inițiatorul proiectului, promovarea potențialului turistic al județului la evenimentele de profil, desfășurate în țară și în străinătate, și organizarea diverselor evenimente cu caracter turistic pe plan local, regional și regional au contribuit în mare măsură la creșterea numărului de turiști români și străini în zonă.

„Târgurile de turism sunt ocazii de evidențiere și promovare a potențialului turistic natural și antropic al județului, a tradițiilor, obiceiurilor, valorilor culturale și obiectivelor turistice ale regiunii, fiind demersuri ce duc la îmbunătățirea imaginii județului nostru pe piața internă și internațională, motiv pentru care considerăm oportună participarea la aceste târguri de turism internaționale”, a spus președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Șeful administrației județene a precizat că la târgurile de turism de la Milano, Tel Aviv și Paris delegația județului va fi formată din câte trei persoane, din care doi reprezentanți ai CJ și un meșter popular, iar la cel de la Chișinău din delegație vor face parte cinci persoane, din care doi reprezentanți ai CJ, doi meșteri populari și un reprezentant al producătorilor locali de gastronomie.

Trebuie spus că pentru aceste participări a fost alocată suma de 85.600 de lei, din care se vor plăti transportul, cazarea și diurna legală pentru fiecare membru al delegației. De asemenea, tot în această sumă intră și achiziționarea materialelor necesare realizării standurilor de promovare turistică.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.