Meteorologii au emis o avertizare de cod galben și  portocaliu de vreme rea pentru județul Suceava. Acestea se vor manifesta începând de miercuri, 27 aprilie, de la ora 12:00 până vineri, 29 aprilie, la ora 8:00.
Potrivit Meteo NordEst, vor fi semnalate manifestări de instabilitate atmosferică și ploi abundente.
🟡COD GALBEN:
În intervalul menționat, în cea mai mare parte a regiunii (județele Neamț, Iași, Suceava, Botoșani), va ploua însemnat cantitativ, iar pe alocuri chiar abundent. În special în prima parte a intervalului (27 aprilie, orele 12-18), în cea mai mare parte a regiunii, iar apoi în după-amiaza zilei de joi, 28 aprilie, în special în sudul regiunii (sudul județelor Neamț și Iași), se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, scurte intensificări de vânt pe timpul ploilor și vor fi condiții de grindină. În rest, treptat va predomina caracterul continuu al ploilor. Cantitățile de apă vor depăși local 25…40 de mm.
🟠COD PORTOCALIU:
În cea mai mare parte a județelor Iași, Neamț și Suceava, precum și în sudul și vestul județului Botoșani, cantitățile de apă vor depăși 40…50 de mm și pe arii restrânse, 60…70 de mm.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.