UDMR, condus de Kelemen Hunor, sta-n expectativa in Opozitie pana la formarea noii Puteri. Nu spune nici da, nici nu, ci asteapta propuneri concrete. Din partea PNL, intelegerea cu PSD s-a incheiat la sfarsitul lui 2014. Pentru un nou Guvern e nevoie de tradare in arcul guvernamental, spune Kelemen Hunor.

Intrebat ce alege UDMR intre PNL si PSD, Kelemen Hunor, invitat intr-o emisiune a televiziunii publice, a raspuns: “Alege reprezentarea comunitatii maghiare in toate conditiile posibile si imposibile. Oamenii ne iau in serios, stiu ca indiferent cu cine am avut o intelegere in politica, ne-am respectat cuvantul”.
Cat despre aritmetica parlamentara, liderul UDMR subliniaza ca in acest moment nu conteaza pentru ca Guvernul Ponta are majoritate confortabila “fara noi” la Camera Deputatilor, majoritatea mai stransa in Senat, dar majoritate, si “noi, impreuna cu PNL-ul si cine mai este in Opozitie nu avem voturi destule pentru a darama Guvernul”.
O intelegere cu PSD? “Nu, din anul 2015 nu mai avem nicio intelegere cu PSD, nici de non-combat nici de alta natura, suntem in Opozitie si ne comportam ca un partid din Opozitie”, spune Kelemen Hunor.
“Pentru motiune de cenzura trebuie sa ai majoritate, deocamdata Opozitia, cu noi, fara noi, nu are. Sa vedem textul, nu am discutat deocamdata continutul motiunii de cenzura, sa vedem cu ce argumente vin si cu ce oferte. Cand vii cu o motiune de cenzura, trebuie sa spui ce urmeaza a doua zi, daca cumva reusesti sa darami Guvernul, trebuie sa spui cu cine guvernezi, pe ce program de guvernare mergi mai departe”, a spus Kelemen Hunor despre sustinerea UDMR a motiunii de cenzura. “N-am spus ca nu votam, am spus ca trebuie să vedem continutul. Nu semnam un cec in alb”, a subliniat presedintele UDMR, precizand ca “trebuie sa tradeze cineva din arcul guvernamental. In acest moment, nu vad cine ar trada Guvernul”.
Kelemen Hunor a precizat ca daca ar cadea Guvernul Ponta, ar vrea un guvern de tehnocrati.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.