Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind retragerea decorației conferite Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, din cauza gravelor deficiențe în modul în care a fost gestionată criza COVID-19. Președintele decorase spitalul din Suceava în urmă cu un an „în semn de apreciere pentru activitatea de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical”.

„În temeiul prevederilor art. 94 lit. b) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, precum și ale Legii nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații, republicată, având în vedere gravele deficiențe în activitate constatate în perioada stării de urgență provocate de pandemia de COVID-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obținute anterior, a fost retras Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 205 din 5 aprilie 2019, Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Situația la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava este în continuare gravă. Între timp, continuă să vină mărturii cutremurătoare despre ce s-a întâmplat acolo, unde este cel mai mare focar de coronavirus din România. În exclusivitate pentru Digi24, un medic infectat cu COVID-19 a vorbit despre situația din acest spital. Sunt medici aruncați în luptă fără protecție și pacienți pe care nu are cine să-i trataze pentru nu există personal suficient.

 

Sursa: Digi24

2 Responses

  1. Ingrid

    Bai dulap lenes, în loc sa ajuti Spitalul performant pe care tu l-ai decorat, în loc sa vii cu solutii la situatia de criza, în loc sa gestionezi intrarea în tara a hoardelor aducatoate de virusul ucigas, ne spui sa ne spalam pe mâini si sa nu ne îmbratisam. Da-ti demisia, ca nu esti în stare de nimic. Rusine!

    Răspunde
  2. Moș_Kute

    Vai,dar ce declara domnul Flutur? O să pună mâna pe lopata sa de PR să scoată si platanul sadit cu herr dulap,la spital? Sau ăla rămâne ca sa-si mai lege calul,acuma că tot a ajuns spitalul obor de vite aduse la taiere?

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.