Preşedintele Klaus Iohannis a acuzat Guvernele din ultimii ani pentru situaţia de la Caracal şi a afirmat că statul este distrus din cauza corupţiei. 

„Această dramă ne arată unde este dus statul cu instituţiile lui atunci când pe primul loc sunt puse salvarea şi protejarea infractorilor şi când deschiderea porţilor închisorilor devine grija decidenţilor politici. Modificările aduse legilor justiţiei, valul de pensionări din sistemul de ordine publică, recursul compensatoriu, au generat grave vulnerabilităţi la adresa siguranţei naţionale.

Am ajuns aici pentru că Guvernele din ultimii ani au umplut ţara de incompetenţi în funcţii. Au dat afară prea mulţi profesionişti şi au pus în schimb incompetenţi. Garantarea siguranţei cetăţeanului trebuie să fie prioritatea zero a clasei politice. Este obligatoriu ca întregul proces de reparare a legilor să pornească de aici. Cetăţeanul trebuie să îşi recâştige încrederea în stat şi în instituţii, să se simtă protejat, iar un prim pas obligatoriu este eliminarea din sistem a celor care nu îşi fac această datorie”, a declarat Klaus Iohannis.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.