Președintele Klaus Iohannis a declarat că situația de la Suceava este una foarte specială și de aceea a cerut premierului Orban și ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, rezolvarea cât mai rapidă a acestei crize.

„Dați-mi voie să încep cu o clarificare pentru suceveni. Suntem alături de voi, dragi suceveni! Iar această măsură nu este o sancțiune pentru Suceava sau pentru oamenii din Suceava. Această carantină este o măsură absolut necesară pentru a vă proteja pe voi și pentru a îngrădi răspândirea virusului în zona Sucevei”, a spus președintele.

Președintele a mai precizat că, atât autoritățile centrale, dar și cele locale au primit sarcina foarte clară de a asigura absolut tot ce este necesar în Suceava pentru a permite revenirea la normalitate.

„Nu se va întrerupe în niciun fel aprovizionarea municipiului Suceava și a comunelor din jur. Economia din zonă, atât cât funcționează, trebuie să meargă mai departe”, a spus Iohannis.

La final Klaus Iohannis a afirmat că sunt chestiuni care totuși nu funcționează și trebuie să fie reglementate foarte urgent.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.