Vineri, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, după întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanții Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) și a Consiliului Tinerilor Instituționalizați, președintele Klaus Iohannis a declarat că „stigmatizarea, discriminarea și abuzurile, din păcate, sunt probleme reale care nu pot fi sub nicio formă tolerate”.

„16.000 de copii sunt actual victime ale abuzurilor, neglijării. Avem obligația să conștientizăm traumele la care sunt supuși. Bătaia nu e ruptă din rai! În ultima vreme, societatea civilă cooperează îndeaproape cu autoritățile, reușind să aducă vocea celor vulnerabili mai aproape de decidenți. Fiecare copil trebuie protejat”, a spus președintele.

Șeful statului a vorbit și despre evoluția epidemiei de coronavirus din România, precizând că „datele de azi arată că avem motive pentru un optimism moderat”. Iohannis a anunțat și că a convocat o ședință pentru luni, la care vor participa ministrul Apărării, de Interne și al sănătății, pentru a clarifica toate aspectele ce țin de campania de vaccinare.

„Datele de azi arată că avem motive pentru un optimism moderat. Nu a crescut numărul de cazuri față de zilele anterioare și cred că se confirmă că ne situăm pe un platou. Numărul persoanelor vindecate e aproximativ egal cu cel al persoanelor detectate cu această boală. Măsurile luate de autorități au fost cele corecte, adecvate. Spun optimism moderat.

Lucrurile vor arăta și mai bine dacă avem răbdare și dacă respectăm în continuare cu sfințenie aceste măsuri. Peste o săptămână două vom putea avea rezultate care arată o îmbunătățire netă a situației. În chestiunea vaccinării, campania de vaccinare trebuie să fie un succes. Este o chestiune de securitate națională. Pentru asta, am convocat o ședință pentru luni la care vor participa ministrul Apărării, de Interne și al sănătății, pentru a clarifica toate aspectele ce țin de campania de vaccinare”, a precizat Iohannis.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.