Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, după o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, că școlile, grădinițele și universitățile rămân închise până la finalul anului școlar.

Klaus Iohannis a anunțat că a decis ca pentru majoritatea elevilor grădinițile, școlile și universitățile să nu se redeschidă până la toamnă, deci elevul nu se va putea întoarce fizic la clasă.

„În momentul de față, activitatea fizică în școli este suspendată pe durata stării de urgență. Am evaluat cum putem să continuăm, având în vedere că pe 12 iunie anul scolar se termină. Trebuie să fim foarte constienti ca epidemia nu s-a terminat. Aud de la mulți că este cazul să ne relaxăm. Din păcate nu este așa. Ați văzut în statisticile de ieri, peste 400 de noi cazuri de persoane infectate. Nu putem vorbi de o relaxare”, a spus Iohannis.

„Trebuie să ținem cont de faptul că, dacă elevii s-ar duce la școală, ar implica două riscuri mari. Există riscul major ca elevii să ducă boala la școală și riscul să ducă boala de la școală acasă”, a subliniat președintele.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.