Klaus Iohannis a criticat de la Bruxelles prestația lui Tudorel Toader în chestiunea propunerii de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Președintele Klaus Iohannis spune că nu a primit nici un fel de raport de la ministrul Justiției.
“Da, asta este o procedură care va mai dura. M-am exprimat aseară instituțional, cum au constatat mai mulți analiști, dar asta este părerea mea. Nu am văzut raportul, nu a văzut nimeni raportul pe care s-a bazat domnul ministru, însă prestația pe care a avut-o aseară, sincer, nu mi-a plăcut. Iar ceea ce a prezentat – încă o dată, nu știu în ce măsură cele prezentate reflectă raportul sau nu.

Așadar, ce ne-a prezentat domnul ministru a fost total lipsit de claritate și, la o primă citire pe diagonală, a fost lipsit și de temeinicie. Deci nu au fost motive temeinice pentru a propune revocarea. Spun acest lucru fiindcă legea prevede destul de detaliat ce anume se urmărește când se întocmește un astfel de raport. Mai mult astăzi nu o să vă spun și nici nu aș avea ce să vă spun.
Mult-promisul raport nu a apărut pe site-ul ministerului, nu a apărut la Administrația Prezidențială și atunci când vom avea acest raport, probabil vom încerca să îl deslușim și atunci se va putea discuta mai mult”, a declarat prședintele Klaus Iohannis la Bruxelles.

Totodată, președintele Iohannis susține că demersul privind revocarea șefei DNA afectează imaginea României și că va mai dura până va lua o decizie.

“Am auzit aseară printre multe alte lucruri care nu m-au convins, un lucru interesant: dacă legea prevede o oportunitate, atunci ea nu poate fi cenzurată. Dacă legea spune că președintele revocă, asta este o chestiune de oportunitate politică. Dacă revocă sau nu, doar președintele poate să hotărască acest lucru. Avem la Administrația Prezidențială foarte buni profesioniști și vor face o analiză foarte serioasă. Nu am văzut nici un raport și mi-e greu să fac o evaluare. Va mai dura până voi lua o decizie. Acest demers al ministrului Tudorel Toader nu va duce la o îmbunătățire a situației României,” a mai spus Klaus Iohannis.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.