Președintele României Klaus Iohannis sprijina lupta anticorupție.

Astfel, Klaus Iohannis a declarat, marţi, că lupta împotriva corupţiei trebuie să continue, precum şi consolidarea statului de drept şi a instituţiilor democratice.

Mai mult, președintele a sustinut și că în România legea trebuie să se aplice la fel pentru fiecare, pentru că fiecare va fi respectat atunci când nimeni nu va fi personal favorizat.

„Tocmai de aceea este esenţial să înţelegem importanţa acestor beneficii, care au fost dobândite, prin sacrificii atât de mari, acum mai bine de 25 de ani, la momentul Revoluţiei române din decembrie 1989. Cei care au luptat atunci pentru libertate au avut vise şi speranţe, pe care noi, acum, avem datoria de a le duce mai departe. Schimbarea României prin performanţă economică şi competitivitate poate fi cel mai bun proiect de ţară de după tranziţie şi după aderarea europeană. Avem puterea şi este momentul ca România să facă pasul dincolo de standardele minimale, ale economiei de piaţă funcţionale. Este timpul să devenim o economie de piaţă consolidată, cu puternice repere de dezvoltare pe termen lung”, consideră Klaus Iohannis.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.