Procurorii anticorupție au înviat din morți! Tocmai acum, în preajma Sărbătorilor Pascale! Așa că au organizat un flagrant de zile mari, au descins fără să mai ceară niciun aviz politic și fără să le pese de numele celui reținut!

Și uite cum l-au luat ca din oală, chiar din biroul său din clădirea Consiliului Județean Suceava, pe Silviu Cristinel Crețu! Ziua în amiaza mare, până în pauza de prânz… Tocmai ca să vadă toți angajații Consiliului Județean Suceava că încă nu a murit ”mușchiul DNA”! Polițiștii judiciari având grijă imediat de ”scurgerea controlată” a informației – înainte de orice audiere sau formularea unor acuze oficiale… – că în sertarul biroului vicepreședintelui CJ Suceava, liberalul Silviu Cristinel Crețu a fost găsit un plic cu 40.000 de euro. Șpagă… Iar cum încătușatul Crețu este nu doar vicepreședintele CJ Suceava, dar mai ales cunoscut în toată Bucovina drept mâna dreaptă a ”indestructibilului” baron liberal Gheorghe Flutur, atunci chiar că aproape ai putea crede că avem pe bune Justiție în România zilelor noastre!

Numai că arestarea de la Suceava nu face decât să demonstreze, dacă mai era nevoie, că singura care funcționează este tot Justiția paralelă…

De când este Suceava în Cluj?

Rămâne marea întrebare – una strict retorică pentru inițiații sistemului ! – de ce denunțătorul Vasile Rîpan a rupt într-adevăr ușa DNA, dar la … Cluj – Napoca!!! Și de ce, dacă DNA tot formează o mare familie, așa cum insistă Crin Bologa, procurorii clujeni nu l-au reorientat pe Rîpan către Suceava… Sau măcar nu i – au anunțat ei pe colegii de la DNA – Structura Teritorială Suceava… Dar nici nu au verificat barem dacă nu există cumva vreo anchetă paralelă pe aceeași speță… Astfel că se pare că drumarul Vasile Rîpan știa foarte bine ce face când a denunțat o faptă de corupție petrecută în Suceava, la Cluj – Napoca!

După cum la fel de bine au știut și procuorii anticorupție clujeni de ce au descins alături de proprii polițiști judiciari la sediul Consiliului Județean Suceava fix la ora 10.20. Și au intrat în biroul indicat, pentru a găsi ”în flagrant” plicul cu șpaga dată de Rîpan pentru a nu avea probleme cu contractele derulate prin Consiliul Județean. Acolo unde inculpatul Crețu este doar vicepreședinte… Președintele fiind Gheorghe Flutur! De parcă ai și zice că procurorii s-au temut ca vicele să nu apuce să dea plicul mai departe, așa că au intervenit ”de îndată”, în loc să aștepte cu adevărat ”marele flagrant”… Astfel că Flutur s-a ales doar cu o sperietură zdravănă…

Și cu un mesaj cât se poate de clar, să aibă grijă să nu îl ”ude” și pe el ”ploaia de la Cluj”…

”Să vină banii la băieți”!!!

Ca un adevărat lider de galerie cum a fost la meciurile Simonei Halep, Emil Boc se poate pune oricând și în fruntea primarilor și să pună presiune pe guvernanți, cu tradiționalul ”Să vină banii, Să vină banii la băieți”! Așa cum de altfel a mai făcut-o de atâtea alte ori. Și mai ales ca pereședinte al Asociației Municipiilor din România. Postură din care îi reprezintă pe toți primarii marilor orașe, indiferent de culoarea lor politică. Iar Boc chiar nu are nevoie de concurență acum, când vin banii de la PNRR! Miliarde și miliarde de euro, pe care Guvernul Ciucă trebuie să le împartă pentru dezvoltarea regională doar prin ”consfătuirea” cu Asociația Municipiilor lui Boc… Numai că Flutur făcea ”concurență neloială” din partea consiliilor județene, astfel că tocmai ce a fost avertizat să își vadă de Bucovina lui.

Mai ales că Elena Udrea – cea pentru ale cărei grații politice, Boc și Flutur s-au războit dintotdeauna! – a ales să investească ”SMART”, în Cluj – Napoca! Ci nu în Bucovina… Așa că Boc știe că este pe val, mai ales că ”banii sistemului” sunt băgați în investițiile imobiliare din Cluj – Napoca! Oraș unde ”frăția” liberalo – pesedistă autohtonă a acaparat de mult până și structura locală a DNA… Cea care a intrat peste omul lui Flutur, în Consiliul Județean Suceava! Iar cum ”Ghiță” a simțit la propriu răsuflarea procurorilor DNA din chiar biroul său, aflat la doar câțiva metri, Boc speră ca acestuia să îi vină acum ”mintea la cap”. Și să nu se mai bage peste ”felia” lui din PNRR! Pentru că altfel oricând poate fi chemat la ”staborul” de la DNA Cluj!

Sursa: național.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.