Conform unui comunicat de presă emis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, în ultima perioadă numărul actelor cu violență în cluburi și discoteci a scăzut simțitor, și asta datorită intervenției organelor legii.

Cu toate acestea, în acest weekend polițiștii au avut un eveniment în Câmpulung Moldovenesc, unde a fost raportat că într-un club un bărbat de 43 de ani din comuna Fundu Moldovei a fost agresat de către mai mulți tineri pe care nu îi cunoștea. Tot în același local a fost agresat și un tânăr de 29 de ani din comuna Vama, de către aceiași tineri. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că tânărul din Vama, aflat în stare de ebrietate, s-a certat cu o tânără, după care a plecat în alt bar unde a băut o bere, iar la scurt timp în local au dat buzna aceeași tineri, care l-au lovit provocându-i pierderea cunoștinței.

Un cetățean aflat în bar a încercat să aplaneze scandalul , dar a fost lovit de aceleaşi persoane necunoscute, depunând plângere în acest sens. Cu ocazia audierii, Ş. Emil a declarat că la scurt timp după ce a ieşit din bar a fost agresat din nou de acei tineri, în timp ce traversa strada Calea Bucovinei spre Parcul Central.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, au fost identificaţi autorii infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri, toți cei patru agresori având vârste cuprinse între 20 și 25 de ani.

„Atragem atenţia tinerilor cu privire la consumul de alcool, situaţia operativă anterioară evidenţiind faptul că în această perioadă a anului creşte numărul celor care consumă în exces băuturi alcoolice, acesta fiind şi factorul favorizant al multor infracţiuni cu violenţă. Poliţiştii îi asigură pe cetăţeni că nu tolerează astfel de comportamente de tip antisocial şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii, astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea suceveană ca fiind una sigură şi civilizată”, au declarat reprezentanții IPJ.

Față de aceștia s-a dispus măsura reținerii pentru 24 ore, fiind introduși în arestul IPJ Suceava, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung – Moldovenesc, în vederea dispunerii de măsuri procedurale.

În ultimele săptămâni, urmare a măsurilor ferme dispuse de comanda IPJ Suceava cu privire la asigurarea ordinii şi liniştii în zona cluburilor şi discotecilor, nu s-au înregistrat evenimente majore care să creeze o stare de insecuritate publică. Poliţiştii atrag atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate. Drept dovadă, exemplificăm cu încă un caz în care poliţiştii, după documentarea temeinică a cauzei, au dispus măsuri ferme, conform legii, toţi participanţii la punerea în executare a rezoluţiei infracţionale fiind reţinuţi şi introduşi în arestul IPJ Suceava”, se arată în comunicatul remis de IPJ Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.