La data de 26.03.2015, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală 9 Moara au fost sesizaţi de un bărbat de 34 ani, din comuna Arbore, în calitate de împuternicit al unei asociaţii despre faptul că în perioada 24 – 26.03.2015, din patrimoniul acesteia s-au sustras de către persoane necunoscute mai multe utilaje de prelucrare a lemnului în valoare de circa 10.500 euro, respectiv abric trifazic metalic, o maşină de legalizat lemnul, o maşină freză şi finisa/re şi un circular trifazic metalic.

În urma desfăşurării de activităţi investigative şi de cercetare penală, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptelor, respectiv un bărbat de 25 ani şi un tânăr de 19 ani, ambii din comuna Zvoriştea, prejudiciul fiind recuperat în integralitate şi restituit persoanei vătămate. Ce doi au fost reţinuţi şi încarceraţi.
Având date şi informaţii cu privire la participaţia şi a altor persoane la săvârşire faptei, poliţiştii au continuat cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor care au participat la comiterea furtului. Astfel, în urma activităţilor investigative desfăşurate de polițiști a fost identificat și prins şi un alt tânăr de 24 de ani din comuna Moara.
În baza probatoriului administrat, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca la 31.03.2015, să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de ,,furt calificat”.
Inculpatul a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.