În timp ce sucevenii nu mai știu nimic despre termenul de finalizare a lucrărilor de modernizare la Aeroportul Ștefan cel Mare, ieșenii vor putea participa săptămâna viitoare la inaugurarea Aeroportului Internațional Iași.

Atât reprezentanții Consiliului Județean Iași, cât și cei din Consiliul de Administrație R.A. au anunțat miercuri, 13 august, că întreaga ceremonie de inaugurare a noii piste de aterizare va avea loc joi, 21 august, de la ora 9.30. Evenimentul în sine reprezintă pentru locuitorii orașului cel mai important eveniment din viața comunității ieșene post-decembriste.

Conform președintelui Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, există deja 2.150 de metri construiți din noua pistă, urmând ca în noiembrie lucrările să fie gata, pista măsurând, în total, 2.400 de metri. Acesta a mai declarat că avioanele vor putea decola și ateriza din 21 august 2014, lucruri ce nu se pot spune și despre aeroportul din Suceava.

Președintele CJ Suceava părea destul de încrezător la sfârșitul lunii mai, acesta fiind mai mult ca sigur că din această toamnă, aeroportul din Salcea va fi redeschis pentru traficul de pasageri în regim de aeroport regional. Mai mult decât atât, la acea vreme, unele lucrări erau chiar mai avansate decât se estimase anterior. Între timp însă, datorită ploilor, acestea au prezentat întârzieri de aproape două luni.

Senatorul Gheorghe Flutur, președintele PDL Suceava, se arată mai mult decât îngrijorat de direcția în care se îndreaptă o parte dintre proiectele pe care le-a început în județ, fiind dezamăgit inclusiv de faptul că deși exista posibilitatea de a inaugura înaintea ieșenilor pista de aterizare, acest lucru nu s-a mai întâmplat.

„De ce au putut la Iaşi? Eram în avans, dar cred că prea puţin s-a făcut. Lipsa de interes din partea Guvernului în acest caz, care a dat o Hotărâre de Guvern pentru decontări, dar nu au mai publicat-o în Monitorul Oficial”, a declarat Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.