Situație halucinantă la Câmpulung Moldovenesc unde s-au făcut publice, pe Facebook,  datele cu caracter personal ale cadrelor medicale care au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus.

Acest fapt a dus la iscarea unor întâmplări și trăiri greu de imaginat: unii copii, care au văzut respectiva postare și care știau că părinții, cadre medicale, sunt la serviciu, și nicidecum în izolare sau la tratare au izbucnit în plâns și au pus mâna pe telefon.

„ Nu mi-am imaginat vreodată că vom trăi astfel de momente. Să pună pe Facebook cineva numele nostru, în mod ilegal, este ultimul lucru la care ne-am gândit că ni se mai poate întâmpla acum, în aceste zile. Vă rog să ne înțelegeți: noi suntem în depresie și în același timp căutăm în noi resurse să ne liniștim copiii”, a transmis o persoană de la Câmpulung Moldovenesc. 

Reamintim că datele cu caracter personal trebuie prelucrate astfel încât să asigure securitatea adecvată, iar toate operațiunile  asupra datelor trebuie să fie legale, adică să se bazeze pe mai multe temeiuri precum: consimțământul, obligația legală, interesul vital, intersul public, etc.

Presupunându-se că această situație nu a avut vreun temei se impun câteva întrebări:

De unde a apărut acest document?

Cine n-a ținut cont de legea prelucrării datelor cu caracter personal?

Se așteaptă astfel un punct de vedere al instituțiilor abilitate în acest sens!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.