Marcela Elena Bîrsan  este primarul comunei Capu Câmpului din anul 2016 când a candidat din partea  ALDE și a obținut un scor care i-a permis să lase catedra pentru scaunul de primar.

Cu siguranță că altfel și-a imaginat viața în fruntea comunei, însă socoteala de acasă cu cea de la Primărie nu s-a prea potrivit. Planurile ei mărețe nu au avut conexiune de fiecare dată în realitate pentru că bugetul comunei, birocrația și evenimentele neprevăzute au schimbat ecuația. Așa se face că aceasta are doar câteva proiecte pe care a reușit să le implementeze.

„Am depus un proiect în octombrie 2016 referitor la extinderea rețelei de apă și canalizare, iar în acest moment suntem în faza de contractare a execuției lucrărilor, asta după ce la prima licitație nu s-a prezentat nimeni. Prin intermediul Grupului de Acțiune Locală «Confluențe  Nordice» am achiziționat utilaje pentru comună, un buldoexcavator și un tractor. Am finalizat un proiect început în anul 2013, tot prin GAL, care a presupus reabilitarea Căminului Cultural și a unor porțiuni de drum comunal și am avut grijă și de alte necesități curente ale comunității (intabulare gratuită)”, a declarat Marcela Elena Bîrsan .

marcela bîrsan

Primărița recunoaște și că bugetul pe 2019 nu este deloc satisfăcător și că de multe ori promisiunile primează în fața mai marilor județului și țării.

„Nu avem bani de cofinanțări, având în vedere că  pentru mai multe proiecte trebuie să asigurăm cofinanțare din buget local. Din cauză că s-au pus în cârca noastră indemnizațiile, bugetul ajunge să fie insuficient. Sperăm în rectificare. La  dezvoltare putem să ne gândim doar dacă facem împrumuturi. Pe PNDL 2 am obținut un proiect care prevede construirea unui sediu al Primăriei, pentru că noi funcționăm într-o casă veche, am scos lucrările la licitație, din nou nu s-a prezentat nimeni, am mărit plafonul neeligibilului în ideea că o să contractăm un credit pentru a nu pierde proiectul. Tot timpul am informat parlamentarii ALDE de situația noastră. În urma calamităților din comună, de anul trecut, s-au trimis comisii în teritoriu și cu asta am rămas. Am primit foarte puțini bani”, a conchis primarul comunei.

Și totuși…NEVOILE OAMENILOR NU AU CULOARE POLITICĂ!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.