Polițiștii atrag încă o dată atenția cu privire la faptul că vor dispune reținerea și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat. 

În ultimele două zile alți doi șoferi au ajuns în arestul IPJ Suceava pentru infracțiuni la regimul rutier. Ieri, un tânăr de doar 22 de ani a săvârșit trei infracțiuni rutiere conducând băut și fără permis un vehicul neînmatriculat.

La data de 17 august 2019, la ora 00.00, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe DN 2K din centrul comunei Arbore circulă un autoturism al cărui conducător auto pare sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii deplasați la fața locului au observat un autoturism care circula din sens opus fără a avea în funcțiune luminile de întâlnire și al cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliție, a efectuat brusc virajul la stânga și intrat în parcarea unui magazin.

 Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un localnic de 22 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul nu figurează ca fiind înmatriculat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, tânărul de 22 de ani fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Deși măsurile ferme dispuse de polițiști au fost intens mediatizate tocmai în vederea responsabilizării și conștientizării consecințelor în plan juridic și personal generate de nesocotirea legislației rutiere, în continuare există șoferi care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier și pun în pericol atât propria viață cât și integritatea celorlalți participanți la trafic.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.