Manifestările din calendarul evenimentelor culturale din cadrul evenimentului „Crăciun în Bucovina” se apropie de sfârșit. Acestea se vor încheia cu „Festivalul Obiceiurilor de Iarnă pe Stil Vechi”, ediția a VI-a, care va avea loc atât în comuna Drăgușeni, cât și în Regiunea Cernăuți.

Ca în fiecare an, la Drăgușeni, manifestarea devenită tradiție adună în fiecare an cete de urși, mascați și formații de colindători într-o paradă a obiceiurilor de iarnă, eveniment la care sunt invitați atât localnicii, cât și turiștii. Evenimentul va avea loc duminică, 13 ianuarie 2019, în jurul amiezii.

Creştinii ortodocşi pe stil vechi sărbătoresc Anul Nou cu întârziere de două săptămâni, după calendarul iulian. În fiecare an, în noaptea de 13 spre 14 ianuarie, aceștia celebrează trecerea dintre ani.

Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România a luat ființă în anul 1924, când Biserica Ortodoxă Română a introdus calendarul gregorian fapt care a determinat un grup de preoți și credincioși să serbeze în continuare sărbătorile după vechiul calendar iulian. Biserica are o mitropolie autonomă cu sediul la Slătioara în comuna Râșca. În judeţul Suceava trăiesc aproximativ 35.000 de români ortodocşi de stil vechi.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.