Tot centrul municipiului Fălticeni a fost blocat de vineri și până astăzi.

La dispoziția și cu acordul primarului Cătălin Gheorghe Coman (PSD) care mai candidează pentru încă un mandat. Și pentru că tot au fost interzise, prin lege, spectacolele de campanie s-a descoperit găselnița. S-a intitulat „Târgul meșterilor populari”. Cu multe tarabe, instalat în toată piața centrală „Nada Florilor”, cu tuciurii din sud care ofereau spre vânzare (fără a avea case de marcat sau a emite bon fiscal !!!) multe chinezării și turcisme, acadele și enorm de multe sutiene. La culoare, unele dintre sutiene erau de un înflăcărat roșu PSD. La Fălticeni vine bâlciul, iarmarocul (… of, of, vai de istoria frumoasă a târgului) de Sf. Ilie. Pe 20 iulie, în luna lui Cuptor. Acum a venit mult mai repede. La chemarea și aprobarea primarului. Să vadă poporul-elector că primul gospodar știe să facă circ. Ieftin. Cu: hamsii, mici, parașute, mașinuțe tamponate, fum, vată de zahăr și… multe sutiene. De un înflăcărat roșu PSD. Că deh… e campanie electorală totuși.

  • Vocea fălticenenilor

Fălticeneanul Dan Ovidiu a adus în atenția publică „o imagine cu Judecătoria din centrul urbei împresurată de tarabele cu: mici, bere, kurtos colacs și tobogane! Penibilul dus la extrem în urbea noastră! Instituțiile statului tratate ca niște dughene! Propun ca următoarele tarabe să fie așezate în fața primăriei, spre desfătarea celor care le-au aprobat instalarea! Imaginea nu poate surprinde mirosul greu și muzica dată la maxim!” La care un alt localnic, Cristi Poapa, spunea „Dacă nu vin acolo Guță și Salam nu ați făcut nimic!”. Mâhnit este și profesorul Dan Baldazar care crede că „uite așa ne transformăm dintr-un oraș de oarece intelectuali, într-un oraș de țărani (foști CAP-iști…)” iar completarea vine de la Mariana Amariei ,,din păcate, sub acest eveniment care nu e nici pe departe – Târgul Meșteșugarilor – se ascunde cu totul altceva… rușinos!!!”. O altă fălticeneancă, Lidia Drăgușanu este de părere că „nu se putea ceva mai urât și de prost gust, ca să nu mai vorbim de disconfortul creat cetățenilor care locuiesc în apropiere și participanților la trafic, e clar că mai avem mult de așteptat până când orășelul nostru va avea parte de un primar european”. Mai mult, Luminița Marian se întreba: „Parcă era târg de meșteșugari. Unde-s aceștia???”.  Realitate sesizată și de fălticeneanca Stela Huțu care spunea așa „murdăresc orașul fără jenă. Ce vând meșteșugarii (n.n. ilegal fără case de marcat și fără a emite bonuri fiscale!)? Peste tot doar marfă chinezească”.

  • Și părerea lui Coman

„Municipiul Fălticeni găzduieşte la sfârşitul acestei săptămâni, 13-15 mai 2016, «Festivalul Tradiţional al Meşteşugarilor», eveniment organizat de SC Viobeti Conimpex SRL Bucureşti. Organizarea evenimentului şi calitatea de partener a municipiului Fălticeni a fost aprobată de Consiliul Local Fălticeni. Finanţarea manifestărilor pe durata celor trei zile ale evenimentului revine exclusiv firmei partenere. Includerea municipiului Fălticeni în circuitul naţional al Festivalului Tradiţional al Meşteşugarilor a fost discutată cu firma bucureşteană încă din luna martie, la solicitarea acesteia. Propunerea avansată de această firmă, cu experienţă în organizarea unor evenimente de amploare în România, a fost de la început una avantajoasă pentru administraţia locală, în sensul că singura obligaţie care ne revine este aceea de a asigura utilităţile şi salubrizarea pe durata desfăşurării manifestărilor. De la bugetul local nu cheltuim niciun leu pentru plata artiştilor invitaţi la Fălticeni, această obligaţie fiind asumată de firma parteneră. Data rezervată evenimentului de la Fălticeni a fost propusă de organizator, având în vedere programarea şi în alte localităţi din România. Ne bucură faptul că în ultimii ani Fălticeniul a fost şi continuă să fie în atenţia organizatorilor de spectacole din România, iar fălticenenii pot să vadă la ei acasă artişti pe care, în alte situaţii, nu ne permitem să-i ofertăm cheltuind bani publici.”

În cele trei zile de festival, în Piaţa Nada Florilor din Fălticeni au concertat artişti importanţi cum ar fi: Margareta Clipa, Laura Lavric, Ion Paladi, Laura Haidău, Lorenna, Alexandru Recolciuc, trupele Sarmalele Reci, ABB Band, Jull.

Și peste toate, rămâne un mare adevăr, după sfârșitul de săptămână trecut, cu cele întâmplate și suportate prin centrul Fălticeniului: multă mizerie (inclusiv electorală), un miros greu de imaginat, dar și secvențe cu tarabele cu… multe sutiene de un înflăcărat roșu PSD.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.