Spiritul sărbătorilor de iarnă a pus stăpânire peste orăşul Frasin, începând de sâmbătă, 5 decembrie 2015, când Moş Nicolae le-a împărțit sutelor de copii din localitate cadouri. Cei mici i-au oferit Moșului și spectatorilor strânși în parcul central un spectacol de colinde și cântece populare.

De la mic  la mare, frăsinenii au  fost prezenți începând cu ora 16.00 pentru a colinda şi a număra împreună cu primarul Marinel Bălan, secundele  rămase până la aprindereea instalaţiilor ornamentale ce îmbodobesc  bradul  ridicat în parcul central din oraș.

După dansurile și cântecele interpretate de micii artiști locali, pe scenă a urcat binecunoscutul artist bucovinean, Călin Brătianu. Publicul a fredonat minute în șir alături de artistul bucovinean, melodii ca:” Primăvară surioară”, ”Căciula”, sau ” Cântec de ciobănie”.

La lăsarea întunericului, numărătoarea inversă a început iar centrul Frasinului a fost cuprins de un val de luminițe albastre. A urmat un foc de artificii ce a durat peste 10 minute și care a bucurat publicul ce se încălzea cu un pahar de vin fiert. La finalul spectacolului oferit de Călin Brăteanu, edilul șef a anunțat prezența pe scena din Frasin, a cunoscutului cuplu Cornelia și Lupu Rednic.

„ La momentul aprinderii bradului de Crăciun am adus la Frasin artiști de valoare din toate zonele țării. În această seară l-am avut alături de noi pe un artist  de valoare bucovinean, Călin Brăteanu. Un bucovinean, care a reînviat obiceiurile în Bucovina și tradițiile noastre.  Îmi aduc aminte că împreună cu artistul Călin Brăteanu, dar și cu viceprimarul Rodica Dobre, căreia îi mulțumesc pentru că a fost alături de mine, am pus temelia câtorva evenimente: aprinderea bradului, ”Datini și Obiceiuri de Anul Nou”, sau ”Balul Gospodarilor”. Tot alături de ei am dat naștere unui eveniment recunoscut în toată țara, ”Hora Bucovinei”.Îmi doresc din tot sufletul ca aceste  evenimente să fie duse mai departe și de următorul primar pe care îl veți alege în primăvara anului viitor. Cineva spunea că Banatul este fruntea, dar pentru  mine Ardealul este inima, așa că din inima Ardealul au sosit la noi două voci extraordinare: Cornelia și Lupu Rednic,” a afirmat Marinel Bălan.

Cei doi artiști au cântat preț de 50 de minute încântând pulicul aflat în parcul central.Primarul Marinel Bălan a declarat că a fost mulțumit de reușita spectacolului, iar oamenii au afirmat că spectacolul va rămâne o amintire frumoasă.

Cei prezenți au putut admira și un superb foc de artificii

Cornelia și Lupu Rednic au reușit să-i încânte pe cei prezenți

Copiii prezenți au primit daruri de la ”moșul”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.